Conceptontwikkeling

info@conceptunie.nl

+31 (0) 180 23 97 70

Na jaren van plezier en creativiteit, is het voor ons tijd geworden voor nieuwe avonturen! 
Per 1 januari 2020 heeft Food in Concept alle concepten van Concept Unie overgenomen.

Wij wensen hen net zoveel plezier en minstens zoveel succes!

Dank aan alle (oud)medewerkers en iedereen die dit fantastische avontuur, op welke wijze dan ook,

mogelijk heeft gemaakt!   

Liefs, Rianne & Marjan

CONCEPTONTWIKKELING

Onze creatieve geest, oog voor detail, kennis van verpakkingen en verpakkingsdesign, ons netwerk en ervaring in foodproductie zetten wij graag in voor (online) retailers en producenten van voedingsmiddelen.

Wij doorlopen het volledige traject voor én met jou. Doordat wij het hele traject beheersen, houden we al vroeg in de ontwikkeling rekening met (on)mogelijkheden later in het traject.

Het maakt ons slagkrachtig en is kostenbesparend.

Een ontwikkeltraject kan op diverse punten starten.

Bij een schapanalyse, bij een idee wat al een tijdje in je hoofd zit,

bij een komend thema wat lastig te vullen lijkt of bij een vraagstuk rondom restproducten.

Wij gaan voor je aan de slag om het vraagstuk vorm te geven.

Een maatwerktraject kan zo uitgebreid worden als bij jouw organisatie of vraag past.


Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Kom kennis met ons maken en je zult geïnspireerd vertrekken!

ANDERE KOEK

Het concept waarmee alles is begonnen! 

Het uitgangspunt was een nostalgische bak-beleving die van A tot  Z moest kloppen. We wilden een viervoudig wow-effect bereiken.

Een wow-moment bij aankoop (look), een wow-moment bij het openen (geur), een wow-moment bij het bereiden (eenvoud) en een wow-moment bij het eten (kwaliteit). Het streven was om mensen met ouderwets ondeugende, maar keurige, humor op zijn minst te laten glimlachen.

De ondersteunende marketing met de verhalen en belevenissen van de familie Bakgraag maakte dit concept tot een complete en kloppende beleving.

Het ongekend snelle en langdurige succes van dit concept maakt ons nog dagelijks enorm trots!

BRIEVENBUSDOOSJES

Een vrolijk bedrijf dat is gespecialiseerd in het verzenden van online kaarten wilde het assortiment aanvullen met een verzendbare traktatie die niet bederfelijk is én door de brievenbus past.

Een opdracht die wij vol enthousiasme hebben opgepakt. Doordat er duidelijke kaders qua afmetingen en gewicht waren binnen dit project, werd allereerst het doosje ontwikkeld. Pas daarna werd het recept gekozen, zodat we zeker wisten dat paste én dat het ook qua uitvoerbaarheid voor de consument zou werken. 

De vormgeving en boodschap op de verpakkingen zijn in nauwe samenwerking met de opdrachtgever tot stand gekomen. 

De succesvolle verkoop bevestigd dat het geslaagd is!

BOSSCHE BOLLEN PAKKET

Een enthousiaste bakker uit Den Bosch liep met een idee. Jaarlijks ontvangt hij enkele duizenden gasten bij zijn "Bossche Bollen workshops". Hierdoor wist hij dat men in heel Nederland gek is op de beroemde bollen. Hij wilde mensen de mogelijkheid bieden om thuis die heerlijke bollen te maken. 

Wij zijn voor hem aan de slag gegaan en hebben in samenspraak met hem het DIY-recept ontwikkeld, de verpakking ontwikkeld, het design van de verpakking op zijn huisstijl gebaseerd, de productie begeleid en geoptimaliseerd. Om het succes te vergroten hebben we een marketingactie toegevoegd in het cadeauwaardige doosje. 

Het werd een groot succes wat zelfs de kranten gehaald heeft! 

CHAMPAGNE CAKE

Een leuke verpakking ontwikkelen is al en feestje, maar als de inhoud ook nog eens door ons ontwikkeld én getest mag worden, knallen we de kurken. In dit geval bijna letterlijk. 

Onze opdrachtgever had helderde kaders doordat het product een aanvulling moest worden binnen bestaand concept, maarrr.... het budget was beperkt. De kleuren en het thema stonden vast, maar de verdere invulling was aan ons.

We hebben de klant aangenaam verrast door binnen budget een feestelijke en luxe verpakking te ontwikkelen. Het vuurwerk werd ontstoken toen we over de geweldige inhoud vertelden; Cakemix met champagne smaak!

Is het al bijna Oud en Nieuw??!!!

KINDERFEESTJE-BOX

Het kind in ons werd gewekt door een bekende retailketen die "iets" voor kinderen toe wilde voegen aan het assortiment voor feestjes.

We ontwikkelden themaboxen met alle ingrediënten voor een ouderwets kinderfeestje. De knakworstjes kregen namen als "Zeebenen" en "Toverstokjes" de flessen siroop kregen de namen"Krokodillentranen" en "Schoonheidsdrankje". Dropjes werden "Kanonskogels" en anders snoepjes "Billenbijters". Alles om de fantasie te prikkelen. De tafelkleden, bordjes, bekertjes, knutselvellen en verkleedpakken en uiteraard de schatkisten (boxen) zijn door ons vormgegeven. Zelfs het boekje met spelletjes en speurtocht is door ons geschreven. Een opdracht waar we nog steeds vrolijk van worden!

SOEP MET EEN BOODSCHAP

We werden uitgedaagd om een concept te ontwikkelen met een zelfde "toonsoort" als de koekpotten van Andere Koek, maar het mocht geen bakproduct zijn.

Bouillion met gedroogde groenten in laagjes in een cadeau-jasje was ons antwoord. 

In de de titel van de soepsmaak zit een boodschap zoals '"Hartelijke groentjes soep" (groenten soep).

Bij de eerste presentatie was de inkoper sceptisch; zou men echt soep aan elkaar cadeau gaan doen?

Na honderden pallets met flesjes cadeausoep is hij eindelijk overtuigd! ;-)

En met hem de vele inkopers en consumenten die samen voor het succes van dit product zorgen.

OpeningstijdenMaandag t/m Vrijdag : 9.00 - 17.00 uur

Zaterdag : Uitsluitend op afspraak

Zondag: Gesloten


ContactEbweg 59, 2991 LS Barendrecht

Telefoon: +31 (0) 180 23 97 70

Email: info@conceptunie.nl


Copyright © All Rights Reserved